המדריך הפשוט שיחסוך לכם המון זמן רעב, ועל הדרך יטפח לכם את האגו.
הדלקת גריל, בעזרת גפרור אחד בלבד, ללא שימוש במוצרי נפט דליקים המשאירים בפה טעם לוואי ומזיקים לבריאות, ובלי להשתמש במבערי גז מסורבלים ומסוכנים.
כמה פעמים יצא לכם להדליק גריל פחמים, ולשרוף גפרור אחר גפרור, בניסיון נואש להדליק את הגריל?
עד שמגיע החבר הזה שיודע הכול, ועל הדרך גם לגרום למנגל לבעור ובו זמנית לפגוע לכם (בלי כוונה) בכבוד העצמי.
היום, באתי לשים לזה סוף, וללמד אתכם, את הדרך היעילה ביותר להדליק מנגל, בעזרת גפרור אחד בלבד.
השיטה שלי עובדת ב-100%, כל פעם מחדש.
כל מה שצריך, הוא לבצע בדיוק את ההנחיות שלי והמנגל ידלק ישר.
אז מה אנחנו צריכים?
מנגל לפחמים
פחמים רגילים (לא פחמים דליקים)
קופסת גפרורים (או מצת)
6 מרובעים נייר סופג
2 כוסות שמן קנולה (בערך)
מוט ארוך מברזל עם ידית קפיץ או עץ, כדי להזיז פחמים בוערים
מים וסבון ומגבת
סכין או מספריים, המשמשים כדי לפתוח את שקי הפחמים
להמשך התהליך: מברשת פלדה , חצי בצל, מזלג ארוך, קערה קטנה ושמן
*הערה: חשוב להשתמש בנייר סופג ולא נייר טואלט או העטיפה של הפחמים, מכיוון שהנייר הסופג מתכלה יותר לאט.
צריך לוודא לפני:
- שהפחמים לא רטובים.
- שהגפרורים נדלקים כמו שצריך, גפרורים רטובים או שנרטבו בעבר , עשויים להתפרק מבלי לבעור.
- שמנגל שלם, ואין בו חורים של חלודה, מנגל עם חלודה במצב מתקדם, עשוי להוות סכנה ולהתפרק בזמן שהוא בוער.
- שהמנגל ממוקם בסביבה בטוחה, רחוק מצמחיה ומחומרים דליקים.
- שהמנגל מרוחק מבנייני מגורים.
- שהמנגל עומד במקום יציב, על משטח אדמה, דשא ירוק או על משטח בטון. חשוב מאוד, לא להעמיד מנגל על משטחי עץ.
- להרחיק ילדים מהמנגל כשהוא בוער.
הוראות הפעלה:
- לוקחים מנגל ומורידים ממנו את הרשת, ומניחים בצד.
- כעת, פותחים את שקי הפחמים ושופכים את תכולת השק בתוך הגריל. חשוב שכמות הפחמים תהיה כזאת כשבפיזור שווה, מפלס הפחמים לא יעבור את גובה קירות המנגל.
- לאחר מכן, בעזרת הידיים, עשו בור במרכז ערמת הפחמים .
- הכינו את הנייר הסופג, תגללו אותו לצורת גליל והניחו אותו במרכז הבור , כאשר הנייר סופג עומד בצורה אנכית במרכז.
- עכשיו נכסה את הבור, כאשר יד אחת מחזיקה את הנייר הסופג עומד, והיד השניה מזיזה את הפחמים לערימה. אנחנו צריכים שהצורה של הערימה תראה כמו הר געש, שהנייר באמצע והפחמים עומדים בערמה שהקודקוד שלה במרכז. (חשוב לשמור שהנייר יהיה מאוורר, כדי שיהיה מקום לאוויר לחדור לאמצע.
- בהמשך הבניה, אנחנו לוקחים את הפחמים הגדולות מהקצוות ובונים את קצה הר הגעש כמו מגדל קוביות. משאירים טיפה מקום חשוף עם גישה לגפרור לנייר.
- לוקחים את השמן ושופכים אותו, בעיקר על הפחמים וטיפה גם על הנייר סופג. חשוב מאוד להשאיר בנייר חלק יבש שגפרור יכול להגיע אליו.
- לאחר מכן, תשתפו ידיים ונגבו אותם היטב.
- ועכשיו, לוקחים גפרור, נעמדים בכיוון הרוח, כך שהגוף שלנו מהווה חוצץ בין הרוח לגפרור. בזהירות, מדליקים את הנייר , ומנסים להגיע, מבלי לגעת בכלום, למקום הכי נמוך של הנייר, במידה וזה לא מתאפשר, פשוט מדליקים את הקצה העליון.
- כעת כשהמנגל דולק. אנחנו נותנים לו כ-20 דקות לבעור, כדי שהשמן ונייר ישרפו וכמה שיותר פחמים יבערו.
*חשוב מאוד, שמהרגע שהדלקנו גריל ועד הרגע שכיבינו אותו, אסור להשאיר גריל ללא השגחה.
- לאחר מכן, בעזרת מוט ברזל ייעודי, בזהירות רבה, אנחנו מעבבים את הפחמים טיפה ומפזרים אותם בצורה שווה על הגריל.
- כעת, בזהירות רבה, מניחים את הרשת על המנגל.
הפעולות שאחרי:
- לאחר כ-2 דקות, כאשר הרשת התחממה, בעזרת מברשת פלדה עם ידית ארוכה, מברישים את המנגל בזהירות (אם חם לכם מידיי אז מוטב שתשימו כפפות מטבח או שתוותרו) שהרוב הפחמים ידלקו, ניתן לסייע לאש בעזרת נפנוף.
- כאשר המנגל מוכן לעבודה, לוקחים קערה קטנה, מוזגים לתוכה טיפה שמן קנולה, מניחים בתוכה חצי בצל, כאשר הצד החתוך כלפי מטה, ונועצים בבצל מזלג ארוך.
- כעת, בזהירות רבה, בעזרת הבצל הספוג שמן, מברישים את הרשת, (בשלב זה המנגל יהיה חם מאוד, היזהרו לא לחטוף כוויה).
- ישר לאחר מכן, הניחו את הבשר, הדגים או הירקות על המנגל.
בתאבון!