בטטות צלויות עם רוטב צ'ילי במדורה
מתכון מרשים ופשוט לאירועים חברתיים בחיק הטבע סביב מדורה.
זמן הכנה: כ-45 דקות
מה להביא מהבית?
נייר כסף
גזיה או כירת גז יחיד
מצית או גפרורים
מחבת עמוקה או סיר קטן.
כפית, מזלג וכף
מגש מתכת
סכין, כדי לחתוך את הבטטות (לא חד"פ)
פנס ראש
מסננת
קערה להכנת הצ'ילי , עדיף עם מכסה.
מלקחיים גדולות כדי להוציא ולהכניס את הבטטות
*אפשר להכין בתוך מנגל במקום מדורה
רכיבים (ל-4 מנות):
4 בטטות
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות שמן קנולה
1 בצל קטן חתוך לקוביות
200 גרם שעועית אדומה בשימורים, ללא הנוזלים
1/2 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כוס רוטב צ'ילי (מתוק או חריף)
1/2 כפית מלח
1 כפית שטוחה אבקת כמון
הוראות הכנה:
- הביאו את המדורה למצב בעירה נמוך ושהעץ הפך לגחלים בחלקו.
- מעל המגש, תפרסו נייר כסף, הניחו בטטה, ובעזרת מזלג תנעצו 3 פעמים חורים סביב לבטטה, עטפו כל בטטה בנייר כסף ובזהירות השליכו אותן למדורה.
- בזמן הזה, אנחנו נגשים להכנת הרוטב.
מחממים את הסיר על הגז ושופכים לתוכו את השמן.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים טיפה.
- מוסיפים את השעועית המסוננת, רסק עגבניות, מים, רוטב צ'ילי, כמון, מלח ומערבבים.
- נותנים לרוטב להתבשל על אש בינונית כ-20 דקות.
- לאחר שהרוטב מוכן, מכבים את הגז ונותנים לרוטב לנוח. באותו הזמן מוצאים את הבטטות מהאש, בזהירות, בעזרת ענף או מלקחים ומניחים על המגש להתקרר ל-5 דקות.
- לוקחים בטטה, פותחים בזהירות את הנייר כסף, ובעזרת סכין עושים חתך לכל האורך.
- בעזרת כף, שופכים רוטב על הבטטה, ומפזרים מעל גבינה צהובה.
- חוזרים כל הפעולה על כל הבטטות.
בתיאבון!