כמעט ללא מאמץ, מתכון פשוט וטעים של חומוס וקארי שניתן להכין בקמפינג בשטח או אפילו סתם בבית.
זמן הכנה: 30 דקות
מה צריך להביא מהבית?
מחבת גדולה או קלחת גדולה מיציקות ברזל שנועדו לבישול על גריל (אם אתם מתכוונים לבשל על הגז אז אפשר להשתמש במחבת רגילה).
כיריים גז לקמפינג או גריל.
כפפה של תנור למניעת כווית או מגבת.
קרש חיתוך
סכין לחיתוך ירקות.
כפית וכף
מגרדה (לא חובה)
רכיבים:
1 בצל בינוני
1 כף שמן קנולה.
1 כף גראם מסאלה
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת זנגביל (אפשר ג'ינג'ר טרי מגורד)
1 כפית אבקת כורכום
1 כפית מלח
קופסה קטנה של רסק עגבניות (כף וחצי)
400 גרם חלק קוקוס
500 גרם חומוס גרגירים משומר או קפוא.
1 לימון חתוך לרבעים
1/2 חבילת פטרוזילה קצוצה
רבע פלפל אדום חריף (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים את המחבת על האש (על אש בינונית, או גחלים), לאחר שהמחבת התחממה מוסיפים את השמן וישר אחר כך מוסיפים את הבצל, ומטגנים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
- לאחר מכן מוסיפים את הגראם מסללה, כורכום, קינמון ,זנגביל ואת הפלפל, מערבבים קלות.
- מוסיפים את החלב קוקוס, הרסק עגבניות , המלח ומערבבים עד והרוטב מקבל צבע אחיד ואז מוסיפים את החומוס.
- מבשלים את התבשיל כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם ונהיה סמיך.
- שמים את הפטרוזיליה במחבת לעוד 2 דקות בישול ומורידים מהאש.
- מוזגים לצלחות אישיות ומעל המנה סוחטים לימון.
בתאבון!
*מומלץ להגיש עם פיתה בצד או עם אורז לבן .