טיהור מים ביתי, במקרה חירום.
מים עלולים להיפסל לשתייה עקב זהום במי-ביוב, אדמה, חומרים כימיים או ביולוגיים.
שתיית מים מזוהמים עלולה מסוכנת.
הרתחת מים
הרתחת מים היא הדרך הטובה ביותר להפוך מים לראויים לשתייה.
הרתחת מים מחסלת חיידקים, וירוסים וטפילים, והוספת מעט מלח למים משפרת את טעמם.
יש להרתיח את המים לפחות במשך דקה.
מטפסים על הרים או באזורים גבוהים?
שימו לב: במקומות שגובהם יותר מ-2,000 מטרים מעל פני הים יש להרתיח את המים לפחות שלוש דקות.
טיהור מים לשתייה ובישול:
הרתיחן מים במשך 10-20 דקות, קררו ושתו לרוויה.
טיהור מים בטבליות יוד
מלאו אחר הוראות היצרן הכתובות על הטבליות.
אם מדובר בתמיסת יוד 2%, הוסיפו חמש טיפות יוד לליטר מים צלולים. אם המים נראים מעופשים, הוסיפו 10 טיפות.
לחילופין (להשתמש רק במקרה חירום!)
השתמשו במלבין ביתי ריכוז של 5% כלור פעיל, הוסיפו שתי טיפות מלבין לכל ליטר מים.
חכו 20 דקות, הריחו את ריח הכלור, אם אין ריח, חיזרו על הפעולה.
המים מוכנים לשתיה.
המתינו מספר שעות טרם שתייה למיתון הטעם.
אזהרה:
יוד או כל חומר כימי במינון שאינו נכון יכול להיות קטלני,
הרחיקו את הבקבוק מהישג ידם של ילדים.
שתיית מים מטוהרים ביוד או בכלור לא מומלצת לנשים בהריון, לאנשים עם בעיות ידועות בבלוטת המגן ולמי שרגישים ליוד או כלור או כל חומר כימי אחר.
לא מומלץ לשתות מים מטוהרים ביוד או כלור! גם לא יותר ממספר שבועות רצוף.