מתכון קלאסי לארוחת מקרוני וגבינה.
המתכון מהיר,ופשוט מאוד ומתאים לאירועי מדורה וקמפינג בטבע עם הילדים .
זמן הכנה: 13 דקות
מה להביא מהבית?
סיר יציקת ברזל ייעודי למדורות של 4 ליטר לפחות (סיר פויקה, גם הולך)
מגרדת גבינה
כף וכפית
כוס
קערה עם מכסה בשביל לארוז את מה שנשאר
כף עץ לבישול
מצקת
כפפות לתנור
מוט ייעודי או כל אמצעי להרמת הסיר ממרחק בטוח
קערות מרק או צלחות קעורות ומזלגות
פנס ראש
רכיבים (ל-4 מנות):
2.5 כוסות מקרוני
50 גרם חמאה
2.5 כוסות מים
1 כף פירורי לחם
4 כוסות גבינת צ'דר מגורדת
2 כפות חרדל
1 כפית שטוחה של שום כתוש
קורט מלח
קורט פלפל גרוס
הוראות הכנה:
- הכינו מדורה, ותתנו לאש להרגע למצב שהעץ הפך לגחלים.
- בינתיים לוקחים את הסיר, שופכים לתוכו את המקרוני, המים, פירורי לחם, מלח, פלפל והחמאה.
- מכסים את הסיר ומניחים בזהירות בקצה המדורה (על אש קטנה יחסית).
- נותנים למקרוני להתבשל כ-10 דקות, עד שהפסטה מוכנה ורוב המים נספגו (צריך שישארו בסיר חלק מהנוזלים).
- בעזרת המוט הייעודי, מוציאים את הסיר מהמדורה, ומסירים את המכסה בזהירות .
- מוסיפים לסיר את הגבינת צ'דר, החרדל והשום ומערבבים.
בתאבון!