מתכון פויקה עוף ירקות ביין, יש טעמים שמגיעים אליהם רק כשמבשלים אותם בדרכים המסורתיות.
מתכון פויקה קלאסי עשיר בטעמים מכל הלב, מתאים לכל אירוע מסביב למדורה עם החברים והמשפחה.
זמן הכנה: כ-2 שעות
מה להביא מהבית?
סיר פויקה, מידה 3 ומעלה
קרש חיתוך
סכין, לחיתוך ירקות
כוס
כפית
כף עץ לטיגון
קערת מסננת
מצקת ממתכת
פותחן קופסאות שימורים
פותחן בקבוקי יין
כפפות של תנור, למניעת כוויות
פנס ראש
ידית עם וו בקצה ייעודי להוצאת הפויקה מהמדורה
מגש גדול לאחסן את מה שחתכנו
מברשת סיליקון של מטבחים
קערות מרק וסכו"ם
רכיבים להכנת פויקה עוף ירקות ביין :
¼ כוס שמן קנולה
6 כרעיים מחולקים ושטופים
2 בצלים לבנים גדולים פרוסים גס
6 שיני שום קלופים וחצויים
2 גזרים קלופים ופרוסים
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 כוס מים
2 כוסות יין אדום, איכותי ככל הניתן (עדיף לא להביא יין שפתחתם ולא אהבתם או את היין הכי זול בחנות).
6 קישואים קטנים חתוכים לפרוסות
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות גס
1 קופסת שימורים 200 גרם תירס גמדי ללא הנוזלים
4 עלי מרווה טריים
2 ענפי טימין, כאשר העלים הופרדו מהענף , אנחנו צריכים רק את העלים
מלח גס לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 זר פטרוזיליה קצוץ
להגיש עם התבשיל חלות טריות
מתכון פויקה עוף ירקות ביין הוראות הכנה:
- חותכים מראש את כל הירקות.
- במקביל, מדליקים מדורה ומחכים שאש תרגע.
- בעזרת מברשת, מורחים את כל פנים הסיר בשמן.
- מניחים את הסיר, ללא המכסה בקצה המדורה (אך בתוך), במקום שיהיה נוח לנו להוסיף דברים.
- ישר לאחר מכן, מוסיפים את הבצל ומטגנים טיפה.
- מוסיפים את השום ואחריו את הפטריות ונותנים ערבוב קל, ונותנים לזה להתבשל דקה.
- עכשיו יש להוסיף את הגזר ואת הסלרי, הפלפל השחור וטיפה מלח, ונותנים לתבשיל להתבשל עוד חצי דקה.
- והגענו לרגע החשוב בו מוסיפים את העוף ומוזגים לסיר הפויקה את היין ונותנים לתבשיל לרתוח בערך 2 דקות, חשוב להקפיד שישארו נוזלים בסיר ושהם לא יתאדו מהר מדי.
- לאחר מכן, מוזגים את המים לפויקה, מכסים, ונותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה יחסית במשך 1 שעה.
- לאחר שעה, מסירים את המכסה של הפויקה בזהירות בעזרת המוט הייעודי לסירי פויקה וכפפות, ומניחים את המכסה בצד.
- מוסיפים את הקישואים, תירס גמדי, מרווה, טימין, פטרוזליה ועוד קצת מלח גס.
- אם חסר נוזלים אז מוסיפים טיפה מים.
- מכסים בזהירות שוב את הסיר ונותנים לפויקה עוד 45 דקות להתבשל.
- לאחר מכן, בעזרת המוט היעודי לסירי פויקה וכפפות, מוציאים את הסיר מהאש ונותנים לו מנוחה של כ-5 דקות.
- מגישים לסועדים, בקערות מרק עם חתיכת חלה טריה.
בתאבון!
*טיפ – אחרי הארוחה לשטוף את הסיר טוב, לנגב אותו ובעזרת נייר ניגוב למרוח שכבה טובה של שמן על כל הסיר גם מבפנים וגם מבחוץ.