פסטה פרימוורה
מתכון יעיל ופשוט להכנת פסטה מעולה, עשירה בירקות טריים וכל זה בעזרת מחבת אחד בלבד.
המתכון מתאים להכנה על כיריים גז ניידים בקמפינג רומנטי בחיק הטבע.
זמן הכנה: כ-30 דקות
מה להביא מהבית?
כיריים גז יחיד
מצת או גפרורים
מחבת גדולה
כפית וכף
כף עץ לערבוב
קערה גדול עם מכסה (עדיף קערת ברזל)
פנס ראש
סכין לחיתוך ירקות
קרש חיתוך גדול
מגש או 3 קערות לאחסן את מה שחתכנו
רכיבים (ל-2 מנות):
3 כוסות פסטה (אני מעדיף פסטות קצרות)
2 קישואים, קישוא ירוק וקישוא צהוב פרוסים דק
2 חופנים נדיבים של עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
מיץ לימון
1/2 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
1 כפית אבקת שום
2 כפות שמן
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 כפית מלח
מים
הוראות הכנה:
- מחממים מחבת על אש גבוהה וכשהמחבת התחממה, שופכים את השמן.
- מוסיפים בהדרגה את הירקות. תחילה את הפלפל, אחר כך את העגבניות, השום והקישוא.
- מבשלים את הירקות כ-6 דקות, ומערבבים מידי פעם בעזרת הכף.
- לאחר מכן מורידים מהאש ומעבירים לקערה
- מחממים שוב את המחבת
- ומוסיפים את הפסטה וממלאים שכבה קטנה של מים עד הקו של גובה הפסטה.
- מביאים את המים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש בינונית עד שהפסטה מגיעה למצב של מוכנה, אך טיפה קשה (אל דנטה).
- מוסיפים בחזרה את הירקות שבישלנו קודם לכן למחבת, מערבבים ומבשלים למשך דקה נוספת.
- לאחר מכן מכבים את האש ומפזרים את הפרמזן על התבשיל.
בתאבון!