פויקה צמחוני – פטריות ואורז
מתכון מנצח לבישול בעזרת סיר פויקה בחיק הטבע, מתאים לאירועים מסביב למדורה
או באירועי קמפינג משפחתיים, התבשיל יכול להתאים גם לטבעוניים,
צמחוניים ולעניני טעם האוהבים תבשילים מיוחדים.
זמן הכנה: 1:30 שעות
מה להביא מהבית?
סיר פויקה 3 ומעלה
קרש חיתוך
סכין לחיתוך ירקות
כוס
מסננת
פנס ראש
כפית
כף עץ לבישול
כפפות של תנור כדי למנוע כוויות
ידית עם וו בקצה ייעודי להוצאת הפויקה מהמדורה
פותחן קופסאות שימורים
מברשת סיליקון למטבחים
מגש גדול לאחסן את מה שחתכנו
מצקת ממתכת
קערות מרק וסכו"ם
פויקה צמחוני רכיבים:
10 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לרבעים
4 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לפרוסות
1 חבילת פטריות מלך היער קצוצות
4 גזרים קלופים, פרוסים לעיגולים
1 בצל לבן גדול, חתוך לפרוסות גסות
3 כפות שמן קנולה
1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות
2 כפיות שום כתוש
1/2 כפית אבקת ג'נג'ר (זנגביל)
שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כוס אפונה
500 גרם עגבניות קלופות חתוכות לקוביות משימורים
כף מלח גס
1/2 זר פטרוזיליה קצוץ דק
1 חופן נענע קצוץ
1 כוס אורז אדום מלא
2 וחצי כוסות מים
הוראות להכנת פויקה צמחוני :
- חותכים מראש את כל הירקות.
- מדליקים מדורה ומחכים שהאש תרגע קצת.
- בזמן הזה מכינים את הסיר ובעזרת מברשת משמנים טוב את הסיר מבפנים.
- וכעת מניחים את הסיר במדורה בקצה בשביל שיהיה נוח להכניס אליו את הפרודוקטים.
- מיד לאחר מכן מכניסים לסיר בזהירות ושכבות , לפי הסדר הבא:
תפוחי אדמה ומעל קצת מלח, פטריות פורטבלו, שום כתוש, בצל, גמבה, גזר,
ומעל קצת מלח, ג'ינג'ר, אפונה, רוטב צ'ילי, פטריות יער. - נותנים לסיר להתבשל כדקה, ומוסיפים את העגבניות מהשימורים , וכוס מים וטיפה מלח.
- מכסים ונותנים לפויקה להתבשל ל-15 דקות , ולהשתדל שהאש תהיה קטנה.
- לאחר מכן, פותחים את המכסה בזהירות עם כפפות ובעזרת המוט ברזל עם הוו בקצה.
- מוסיפים את האורז ו- 1.5 כוסות מים נוספת טיפה מלח, ואת הנענע והפטרוזיליה.
- מכסים ונותנים לסיר להתבשל לעוד 40 דקות.
- אחר כך מוציאים בזהירות את הסיר בעזרת כפפות והמוט הייעודי לסירי פויקה, ומניחים את הפויקה בצד למנוחה של 5 דקות.
- אחרי זה מרימים בזהירות את המכסה בעזרת המוט ברזל ומניחים אותו בצד.
- כעת נגיש לקערות.
בתיאבון!
*טיפ למטיילים – סיר פויקה צריך להיות משומן תמיד, אחרת הוא מחליד מהר ואסור להשתמש בו כאשר הוא חלוד.
לכן מומלץ, לאחר הארוחה לשטוף את הסיר טוב, לנגב אותו ולאחר מכן בעזרת נייר ניגוב למרוח שכבה טובה של שמן על כל הסיר, גם מבפנים וגם מבחוץ.