מתכון פשוט לשיפודי העוף עם רוטב צזיקי לארוחת קמפינג קלילה להכנה על הגריל בשטח או סתם באירוע בייתי!
את רוב הרכיבים ניתן להכין מבעוד מועד, כך שיהיה לנו יותר קל כאשר נגיע לשטח.
מה צריך להביא מהבית?
שיפודים
מברשת למריחה
מנגל או רשת של מנגל שאפשר להניח על מדורה
סכין לחיתוך הירקות
קרש חיתוך או מגש
קערה גדולה לעוף (עדיף עם מכסה)
קערה קטנה להכנת הצזיקי (עם מכסה)
כפית וכף
מגרדה עם חורים גדולים (לא חובה)
רכיבים:
1 קילו פרגיות חתוך לשיפודים
1 קישוא קטן. חתוך לפרוסות עבות וחצויות.
1/2 חבילה, עגבניות שרי.
1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים.
2 כפות שמן זית
1 לימון
1 כפית אורגנו
מלח
הכנת הרוטב צזיקי:
1 גביע יוגורט
1/2 מלפפון מגורד או קצוץ דק
כפית שום כתוש.
כף עלי נענע קצוצים
קורט מלח.
אופן ההכנה:
- בקערה הגדולה סוחטים את הלימון, מוסיפים את השמן זית, האורגנו , קורט מלח.
- מוסיפים את העוף ומערבבים.
- לאחר שערבבנו, שמים בצד את הקערה לנוח כמה דקות.
הכנת הצזיקי:
- בקערה קטנה, מערבבים את היוגורט, המלפפון, הנענע השום והמלח.
- לאחר שסיימנו לערבב, מכסים את הקערה, ומאחסנים אותה במקום מוצל וקריר (עדיף בצידנית).
הכנת השיפודים:
*טיפ קטן: אם אתם משתמשים בשיפודי עץ, כדאי להשרות אותם מראש במים לחצי שעה. כך השיפוד נהיה רך וגמיש יותר, ויהיה יותר נוח לשפד את הירקות והבשר.
- משחילים את העוף והירקות על השיפודים, רצוי להשאיר מרווח נאה בקצוות ולא להעמיס על השיפוד.
- הסדר על השיפוד הוא שהעופות יהיו בשיפודים לבד והירקות יהיו בשיפודים מופרדים (לא חשוב הסדר של הירקות).
- לאחר שמוכן, מפרידים את השיפודים לצלחת , כל אחד לפי מה שהוא אוהב.
- וטובלים ברוטב צזיקי.
בתאבון!