תירס צלוי בסגנון מקסיקני
מתכון תירס פשוט להכנה , מתאים לפעילות בטבע עם ילדים או כתוספת למינגולים בחצר הבית.
טיפ קטן: איכות המנה תלויה גם בסוג התירס וטריותו, אז מומלץ להכין את המתכון בעזרת תירסים טריים ככל האפשר.
זמן הכנה: כ-20 דקות
מה להביא מהבית?
רשת לצליה במדורות עם רגליים בצדדים או מנגל נייד
מלקחיים גדולים
כוס
כפית וכף
מגש
קערה עם מכסה לרוטב
מגרדה
פנס ראש
רכיבים (ל-4 מנות):
4 תירסים שלמים, עם הקליפה
1/2 לימון סחוט
3 כפות מיונז
1/2 כפית אבקת צ'ילי גרוס
1 כפית אבקת כוסברה
3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
1/2 כפית מלח שולחן
הוראות הכנה:
- לפני הדלקה מניחים את הרשת בתוך המדורה כאשר היא עומדת יציבה ואז מבהירים את האש. ונותנים לאש להירגע עד למצב שהלהבות נמוכות וחלק גדול מהעץ הופך לפחם (למי שמשתמש בגריל פחם, פשוט תבעירו את הפחמים) .
- מכינים את הרוטב: שופכים לקערה את המיונז, המיץ לימון, אבקת צ'ילי, אבקת כוסברה והמלח. מערבבים עד שהרוטב נהיה אחיד.
- לאחר שסיימנו לערבב, סוגרים את מכסה הקערה ומניחים בצד.
- לוקחים את התירסים ומקלפים אותם מבלי לנתק את הקליפה מהתירס, מוציאים את השערות מההקליפה ומחזרים את הקליפה לעטוף את התירס (אם נשארו קצת שערות אז לא נורא).
- מניחים את התירס על הרשת לצליה כ-10 דקות , חשוב להפוך את התירס הרבה, כדי שלא ישרף.
- לאחר מכן מוציאים את התירס מהאש בזהירות, מניחים על המגש ונותנים לו להתקרר דקה דקות.
- כאשר התירס התקרר, מקלפים אותו בזהירות, לוקחים את הקערה עם הרוטב ובעזרת כף מפזרים בעדינות את הרוטב על התירס .
- מפזרים מעל את הגבינת פרמז'ן המגורדת.
בתיאבון!