תפוחי אדמה מדורה משמשים באופן מסורתי בטיולים, בהם מתאספים מספר רב של אנשים ברחבי העולם.
תפוחי אדמה הם אחד מהירקות המגוונים ביותר שתוכלו למצוא במכולת המקומית שלכם. הם קלים לבישול, פשוטים להכנה, ובעלי טעם ניטרלי המשתלב היטב עם זנים אחרים.
מה להביא מהבית?
מזלג
נייר כסף עבה
סכין (רצוי סכין גדולה וחדה)
מלקחיים גדולות (לא חובה)
מגש מתכת (לא חובה)
רכיבים (לכל תפוח אדמה):
תפוחי אדמה (בינוניים – גדולים)
ככפית שמן זית
מלח גס
עלי טימין טריים
חמאה
הוראות הכנה:
- חותכים ריבוע של נייר כסף בגודל שיעטוף את כל התפוח אדמה, ומנחים על המגש.
- מניחים את התפוח אדמה באמצע הנייר כסף, ובעזרת מזלג נועצים את העור של התפוח אדמה מכל הצדדים.
- שופכים שמן על היד ומורחים על כל התפוח אדמה.
- ממפרידים מגבעול טימין את העלים ושמים על התפו"א (כשליש גבעול על כל תפו"א).
- שמים טיפה מלח גס ולאחר מכן עוטפים את התפו"א בעזרת הנייר כסף שמתחתיו.
- לאחר מכן משליכים את התפו"א למדורה, עדיף שיהיו קבורים כמה שיותר בתוך המדורה.
זמן האפיה הוא לא קבוע ותלוי בעיקר בגודל התפו"א, זה ערך שעה פחות או יותר. - כאשר התפו"א מוכן, מוציאים אותו בעזרת ענף אותו הזהירות או מלקחיים גדולים.
- מניחים על המגש, פותחים את הנייר כסף ובעזרת סכין עושים איקס מקצה לקצה על התפו"א,
- לוחצים קצת מלמטה כדי שהתפו"א יפתח ובעזרת סכין שמים מלמעלה חמאה ומחכים שהתפו"א יתקרר .
בתאבון!