תפוחי אדמה ממולאים בבשר הם מאכל טיפוסי במטבח הים תיכוני. זו מנה שקיימת כבר מאות שנים.
אחת היתרונות של המנה הזו היא הפשטות שלה, במיוחד בבישול בעזרת כלי מטבח לשטח.
למתכון הבא , ישנם כמה דברים שאולי יהיה עדיף להכין מראש בבית ולבוא עם הדברים מוכנים, כדי ליעל את תהליך הבישול.
מה להביא מהבית?
נייר כסף עבה
קרש חיתוך גדול
קערה למלית
סכין
קישואן
מזלג
מלקחיים גדולות (לא חובה)
מגש מתכת (לא חובה)
רכיבים:
7-6 תפו"א בינוניים
2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ דק
4 שום כתושים
2 חבילות של פסטרמה כתף בקר איכותית.
כף שמן זית
פלפל גרוס.
מלח חצי כפית.
אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
קוצצים דק חבילה אחת של פסטרמה ומוסיפים את הבצל, השום, המלח והשמן.
מערבבים הכול ונותנים למילוי לנוח.
הכנת התפוחי אדמה:
- לוקחים את התפו"א ובעזרת קישואן קודחים בו חור שעובר לכל אורכו ויוצא מהצד השני, במידה והקישואן לא מגיעה לצד השני, עושים את אותה הפעולה, עד שמכל תפוח אדמה יוצא גליל ארוך,
את הגליל שיצא חותכים ל3 חתיכות ושומרים בצד.
בחור שנפער בתפו"א ממלאים 1 כף מהמילוי בכל תפו"א וסוגרים עם קצוות הגליל שהכנו (זה בסדר שהגליל יבלוט בצדדים). - לאחר שסיימנו, חותכים ריבוע מהנייר כסף, בגודל שיספיק לעטוף את התפו"א לפחות פעמיים.
- מניחים את הנייר כסף על המגש ועליו את התפו"א.
- לוקחים חתיכה של פסטרמה ועוטפים את התפו"א, לאחר מכן מפזרים פלפל שחור, עוטפים את התפו"א ושמים במדורה לשעה .
- רצוי לתת להם היפוך באמצע, כדי לקבל בישול אחיד.
- לאחר שעה, מוציאים את התפוחי אדמה בזהירות, נותנים להם 5 דקות להתקרר ואז פותחים בזהירות את נייר הכסף וחותכים את התפו"א לכל אורכו.
בתאבון!