שאלתם את עצמכם (וגם את גוגל), איך מכינים פויקה ?
אז הכנו לכם ארוחת פויקה בשטח, תבשיל זנב שור – פויקה בבישול איטי
יש לנו גם מתכון לפויקה צמחוני עם פטריות ואורז ומתכון פויקה עוף ירקות ביין
מה בתפריט ? מתכון פויקה בבישול איטי עשיר בטעמים, בהשראת מתכון דרום אפריקאי מסורתי,
עם טוויסט משלנו, מתאים לכל אירוע מסביב למדורה עם החברים והמשפחה.
יש להערך בהתאם ולפנות זמן, כיוון שלתבשיל זנב שור דרוש סבלנות.
זמן הכנה: 4:30 שעות
מה להביא מהבית?
סיר פויקה, גודל 3 ומעלה
קרש חיתוך
סכין, לחיתוך ירקות
כוס
כפית וכף
כף עץ לטיגון
קערת מתכת בינונית
קערה בינונית
מצקת ממתכת
פותחן יין
כפפות של תנור, למניעת כוויות
פנס ראש
ידית עם וו בקצה ייעודי להוצאת הפויקה מהמדורה
מגש גדול לאחסן את מה שחתכנו
מברשת סיליקון של מטבחים
קערות מרק וסכו"ם
רכיבים:
1.5 ק"ג בשר זנב שור חתוך לחלקים גדולים
⅓ כוס שמן קנולה
1 כוס קמח
1 כפית פפריקה
2 בצלים לבנים גדולים, פרוסים גס
7 שיני שום, מקולפות וחצויות
2 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לפרוסות
15 תפוחי אדמה קטנים, שלמים שטופים
1 ענף רוזמרין טרי, כאשר העלים מופרדים מהענף
1 כוס מים
2 גבעולי סלרי, פרוסים
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום, איכותי ככל הניתן (לא להביא יין שפתחתם ולא אהבתם או את היין הכי זול בחנות).
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח גס לפי הטעם
להגיש עם התבשיל, חלות טריות
הוראות הכנה:
- חותכים מראש את כל הירקות.
- במקביל, מדליקים מדורה ומחכים שאש תרגע.
- לוקחים קערה, שופכים אליה את הקמח ואת הפפריקה ומערבבים
- לוקחים את גושי הבשר וטובלים אותם אחד אחד בקערה עם התערובת, כך שהבשר יהיה מצופה בנדיבות.
- בעזרת מברשת, מורחים את כל פנים הסיר בשמן.
- מניחים את הסיר, ללא המכסה בקצה המדורה (אך בתוך), במקום שיהיה נוח לנו להוסיף דברים.
- ישר לאחר מכן מוסיפים את הבשר לפויקה לכדקה טיגון , תוך כדי ערבוב קל. כאשר הבשר מקבל צריבה קלה בכל הצדדים, מוציאים את הבשר לקערת מתכת ונותנים לו לנוח בצד.
- כעת, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כ-1 דקה.
- לאחר מכן מוסיפים את השום, הגזר, הסלרי, טיפה מלח גס ומטגנים לכמה שניות.
- אחר כך מוסיפים את התפוחי אדמה, רוזמרין ופלפל שחור גרוס.
- ישר אחר כך שמים את הבשר זנב שור בחזרה בסיר הפויקה ושופכים את המים, מוסיפים את הרסק עגבניות, עוד מלח גס והיין.
- לשים בזהירות את המכסה ולבשל במשך 4 שעות.
- מידי פעם, בעזרת כפפות ומוט ברזל ייעודי לסירי פויקה, מרימים את המכסה בזהירות ובודקים אם חסר נוזלים. במידה וחסר, מוסיפים יין.
- לבסוף, בעזרת המוט היעודי לסירי פויקה וכפפות, מוציאים את הסיר מהאש ונותנים לו מנוחה של כ-5 דקות בצד.
- מוזגים לסועדים בקערות מרק ומגישים עם חתיכת חלה בצד.
בתאבון!
*טיפ של אלופים – סיר פויקה צריך להיות משומן תמיד, אחרת הוא מחליד מהר ואסור להשתמש בו כאשר הוא חלוד.
לאחר הארוחה יש לשטוף את הסיר טוב, לנגב אותו ולאחר מכן בעזרת נייר ניגוב למרוח שכבה טובה של שמן על כל הסיר, גם מבפנים וגם מבחוץ.