מתכון פשוט ומהיר, מתאים להכנה על המנגל בזמן בילוי בקמפינג בשטח או באירועים משפחתיים בחצר הבית.
פחות מ-20 דקות הכנה.
מה צריך להביא מהבית?
מחבת פסים גדולה מברזל יצוק או פלנצ'ה לגריל מברזל יצוק
מנגל
קערה לרוטב
קערה גדולה לערבוב הבשר
כפית, כף
תרבד, מלקחיים
מרכיבים ל-6 מנות:
לקציצות:
1 קילו בשר בקר טחון (עם כשליש שומן)
1 גבעול טימין, עלים בלבד מופרדים מהגבעול.
1 כפית עלי רוזמרין טרי קצוצים דק.
2 עלי מרווה טריים קצוצים דק.
כפית מלח שולחן.
לרוטב:
1/2 כוס דבש.
2 כפות רוטב צ'ילי חריף (אפשר רוטב סרירצ'ה או לחילופין אפשר רוטב צ'ילי מתוק ).
מרכיבים נוספים:
6 ביצים.
6 לחמניות עגולות טריות.
1 בצל קצוץ מטוגן מושחם (לא חובה).
הוראות להכנה:
- שמים בקערה גדולה את הבשר הטחון, מוסיפים את הטימין, הרוזמרין, את המלח , את המרווה ומערבבים טוב עד לקבלת מראה אחיד.
- יוצרים 6 קציצות שטוחות ושוות בגודלן ונותנים להן לנוח קצת.
- בינתיים, בקערה נפרדת, מוזגים את הדבש והרוטב צ'ילי ומערבבים טוב טוב.
- לאחר מכן מחממים את המחבת על הגריל ולאחר דקה, מניחים את הקציצות על חצי משטח המחבת ולאחר שצד אחד מהקציצה מוכן, הופכים לצד השני ובזמן הזה שמים ביצים ועל החצי השני של המחבת ומכינים ביצת עין אחת על כל קציצה ששמנו.
- אחרי שהקציצה והביצה מוכנים, מורידים אותן מהאש ומניחים בצלחת עם בתוך לחמניה, קודם מניחים את הקציצה, ועליה מורחים את הרוטב ועל הרוטב שמים את הביצה.
- ניתן להגיש גם עם בצל מטוגן מושחם.
בתאבון.