מתכון פשוט להכנת פאד תאי עוף בגרסת השטח, בעזרת כיריים גז ניידים ומעט מאמץ.
*מומלץ להכין מראש את הרוטב בבית.
זמן הכנה: 25 דקות
מה צריך להביא מהבית?
כיריים גז ניידות (אפשר גזיה גדולה)
קרש חיתוך
סכין , בשביל לחתוך ירקות.
כף, כפית.
קערה עם חורים , לסנן את הנודלס.
סיר בישול גדול שישמש גם לנודלס וגם לתבשיל
קערה קטנה לביצים
קערה לרוטב
כף עץ לערבוב
מלקחיים
5 קערות כדי לשים בהן את מה שחתכנו או מגש אחד גדול.
*למען איכות הסביבה, השתדלו שלא להשתמש בכלים חד פעמים.
מרכיבים ל2 סועדים:
2 ליטר מים
1 חבילת איטריות אורז עבות
2 כפות שמן שומשום
2 יחידות חזה עוף חתוך לרצועות
1 בצל בינוני-קטן חתוך לפרוסות
2 ביצים טרופות
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות
1/2 זר פטרוזיליה או כוסברה קצוץ
1/4 כוס בוטנים שבורים
מרכיבים לרוטב פאד תאי:
2 כפות סויה
2 כפות חומץ אורז
1 ליים סחוט (או חצי לימון)
1 כף סוכר דמררה
2 כפות רוטב צ'לי מתוק
1 כף רוטב דגים
הוראות הכנה פאד תאי עוף :
- מכינים רוטב פאד תאי: לוקחים קערה ושופכים אליה את הסויה, חומץ אורז, מיץ מהליים, סוכר, רוטב צ'ילי ורוטב דגים ומערבבים. נותנים לרוטב לנוח במקום מוצל.
- ממלאים סיר במים, שמים על האש ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הנודלס לפי ההוראות הכתובות על השקית (זה בסדר אם הם יצאו טיפה קשות ולא מוכנות).
- מוציאים את הנודלס לקערה עם חורים ונותנים לה לנוח (כדאי להקפיץ אותם טיפה בקערה כדי שיתקררו מהר.
- באותו הסיר, שמים אותו על האש ומחממים את השמן סומסום.
- כשהסיר התחמם, מוסיפים את העוף, והבצל. בשלב זה מערבבבים לזמן קצר, עד שהעוף נצרב קלות מכל הצדדים.
- לאחר מכן מנמיכים את האש, שופכים בזהירות את הביצים לסיר, כשיד אחת מוזגת לאט לסיר, והיד השניה מערבבת את התבשיל.
- מוסיפים את האטריות לתבשיל בהדרגה (לא בטוח שצריך את כל האטריות בסיר, אז תוסיפו עד שנראה לכם שמספיק).
- שופכים את הרוטב פאד תאי לסיר ומערבבים.
- מוסיפים את הבצל הירוק, את הכוסברה והבוטנים. מערבבים כ-10 שניות ומכבים את הגז.
בתאבון!!!